Hopping mad…


The left hand insulfrog (apologies for the tenuous link to this posts photo but Superfrog was a little trip down memory lane for me) point I ordered arrived on Thursday (amazing service by Track Shack, incidentally, as it was ordered on Wednesday afternoon). I wasted no time cutting the track and clipping everything together.

I plugged the controller in, placed Wilbert in the ‘tunnel’ and out he came, cab-first, chuffing gallantly and proudly towards the point, which was set to go on the siding. He tackled the point blade with ease and then…

Stutter. Stall.

A quick prod got him going again. This time, going forwards, the point was no problem at all. So I tried him in reverse again.

Frog. Stutter. Stall. Curse.

Having looked around it seems the issue is Wilbert’s 6 wheel arrangement with short wheel base locks being an issue over insulfrog points.

Can I solve this in any way?

On a micro I think track laying and running needs to be perfect. I’ve relaid the point and track to make it as flat as possible. That seemed to cure the issue going into the siding but left the main line a bit stuttery.

Wiring is not my bag, the thoughts of soldering extra picks ups or extra feeds under the point bring me out in a cold sweat!

Any help would be gratefully received.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s